55021
Status dostępności:
Wypożyczalnia Tarnowo Podgórne
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Carlo Petrini kreśli wizję świata, gdzie produkcja i konsumpcja jedzenia są całkowicie odmienne od tych, które znamy z własnej codzienności. W świecie Petriniego działają racjonalne, proste i zdrowe zarówno dla człowieka,jak i dla środowiska metody wytwarzania pożywienia. Autor analizuje globalne systemy wytwarzania i komercjalizowania żywności, które nie zapewniaja nam ani smacznych,ani zdrowych produktów. W efekcie zostajemy pozbawieni jednego z fundamentalnych, naturalnych i fizjologicznych praw ludzkości - prawa do przyjemności. Petrini na nowo definiuje naukę o żywieniu,wychodząc od jej początków, a kończąc na przedstawieniu koncepcji "nowej gastronomii".
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej